Thursday , 17 August 2017
Breaking News

Vasluiul, reper pentru folclorul internațional

30 de ansambluri de pe trei continente, cu aproximativ 1.300 de artiști, au oferit cinci zile magice la Festivalul Internațional ”Hora din Străbuni” de la Vaslui, la care au asistat peste 10.000 de spectatori. Ecourile nu au întârziat să apară, oaspeții Vasluiului plecând cu cele mai frumoase amintiri și cu bucuria că au evoluat în fața celui mai bun public.

Vasluiul a rezonat internațional, grație Festivalului de folclor ”Hora din Străbuni”. Ediția din acest an a reprezentat un nou record de asistență. În cele cinci zile, atât la Teatrul de Vară din Vaslui, cât și pe scenele din Bârlad, Huși, Negrești și Pădureni au asistat 10.000 de spectatori, toate spectacolele disputându-se cu casa închisă. 

Și invitații au fost pe măsură, ansamblurile participante provenind de pe trei continente: America de Sud, Asia și Europa. Toți oaspeții au afirmat că la Vaslui au avut parte de cel mai bun public, iar intenția lor e de a reveni la festival.

Pentru prima oară, la Hora din Străbuni au evoluat în cele cinci zile 20 de ansambluri folclorice din județ, care s-au întrecut pe sine, oferind adevărate momente de virtuozitate.

Următoarea ediție a Festivalului ”Hora din Străbuni” va avea loc în 2019. (Cristi Lapa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*