Thursday , 17 August 2017
Breaking News

Botoșani, județ-pilot în campania “Informare acasă! Siguranță în lume!”

Campania națională “Informare acasă! Siguranță în lume!” a fost demarată în județul Botoșani și este destinată românilor care doresc să muncească, să studieze și să locuiască în străinătate. Pentru promovarea acestei acțiuni la Botoșani a sosit o numerosă delegație printre care amintim pe ministrul pentru Românii de Pretutindeni, dna Andreea Păstârnac, și ambasadorul Italiei în România, Eminența Sa Marco Giungi.

Campania se adresează și românilor care dobândesc experiență în străinătate și se pot întoarce acasă, unde vor găsi salarii similare celor pe care le obțin în străinătate.

Campania în care județul Botoșani este județ-pilot, își propune să informeze asupra drepturilor pe care persoanele care vor să se stabilească în afara granițelor le au în țările membre UE, precum și asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate. De asemenea, vor fi informați în legătură cu siguranța la locul de muncă, riscurile unor boli profesionale, protecția față de exploatarea prin muncă sau orice alt tip, susținerea accesului nediscriminatoriu al lucrătorilor români pe piața muncii, precum și numerele de urgență în caz de necesitate.

Campania inițiată în Botoșani va continua în județele Suceava, Neamț și, ulterior, în alte regiuni ale țării. (Adrian Dimitriu)

Click pentru a urmări știrea video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*