Thursday , 17 August 2017
Breaking News

Ziua „Lupilor Negri“

În fiecare an, ultima zi a lui Prier este onorată sărbătoreşte, fiind „Ziua Infanteriei”. Ofiţeri şi militari angajaţi ai Batalionului 151 Infanterie „Lupii negri” aflaţi în garnizoana din Iaşi, au marcat această sărbătoare organizând un Simpozion cu genericul „Noi provocări pentru arma Infanterie”.

La această manifestare  ostăşească au participat reprezentanţi ai instituţiilor militarizate din garnizoana Iaşi, ofiţeri şi cadre din unitatea de infanterie şi din Comandamentul Marii unităţi. La ceremonii au mai participat cadre militare  în rezervă, personalităţi publice reprezentative pentru comunitatea ieşeană.

Comandantul Batalionului 151 infanterie „Lupii negri”, col. Marius Iacobuţ, s-a referit în mod deosebit la instoria glorioasă a acestei arme, col. Dragoş Iacob, comandantul garnizoanei Iaşi a subliniat rolul infanteriei în desfăşurarea acţiunilor militare terestre, iar general (r) dr. Vasile Roman, a prezentat o serie de consideraţii referitoare la multiplele şi complexele provocări la care este expusă arma, în contextul actual al desfăşurării conflictelor militare convenţionale.

Participanţii la simpozion şi ceremoniile de omagiere a zilei de 30 aprilie, au transmis felicitări celor care slujesc Patria sub semnul armei Infanterie, un gând aparte fiind îndreptat către camarazii care în prezent se află în teatrele de operaţii militare din Afganistan. (Ionel Pintilii)

Click pentru a urmări ştirea video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*