Thursday , 17 August 2017
Breaking News

Festivalul operelor independente, la Ateneul Tătărași

În perioada 19-23 iunie, Ateneul Tătărași va găzdui prima ediție a „Festivalului operelor independente“. Pe această cale, se urmărește descoperirea de noi talente, precum și experimentarea unor viziuni regizorale și formule muzicale inedite. Pe viitor, acest eveniment se dorește a fi transformat într-unul internațional.

Se anunță o săptămână plină de spectacole. Pe scena Ateneului ieșean își vor da concursul artiști ai noii generații: soliști lirici de operă, operetă și de spectacole muzicale pentru copii. Există, susțin organizatorii, un segment al zonei independente de artiști specializați în domeniul teatrului muzical, care trebuie încurajat să se dezvolte.

Festivalul va avea două secțiuni, una clasică și una experiment. Se vor juca atât spectacole pentru copii, cât și opere dificile. Astfel, „Universitatea Națională de Muzică din București“ va prezenta opera „Evgheni Oneghin“, cântată în limba rusă.

Organizatorii doresc ca cel mai bun spectacol al festivalului să fie jucat, ulterior, într-o formulă mult mai mare, pe scena Teatrului Național din Iași. „Festivalul operelor independente“ este ultimul mare eveniment ce va închide „Festivalul internațional al educației“. (Mădălin Onu)

Click pentru a urmări ştirea video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*