Thursday , 17 August 2017
Breaking News

Palatul Braunstein, o ruină vie

Palatul Braunstein este un simbol al Iaşului care a devenit un pericol pentru trecători. De sub pânza ce imită faţada clădirii, cad tencuieli. Nici în anul 2017 nu se ştie soarta acestei clădiri. Deşi Primăria Iaşi a vrut să reabiliteze palatul din bani europeni şi să deschidă o mediatecă, un restaurant pe terasă, spaţii comerciale, galerii de artă şi o cramă, lucrările au rămas doar pe hârtie.

Ieşenii nu mai cred în promisiunile autorităţilor locale care promit de ani buni revitalizarea şi promovarea obiectivelor turistice din oraş. Oamenii spun că singura soluţie pentru renovarea Palatului Braunstein ar fi trecerea imobilului din domeniul public în cel privat.

Oamenii spun că România nu ştie să promoveze anumite clădiri care ar putea trezi interesul turiştilor străini.

Cu toate acestea, Primăria Municipiului Iaşi ne asigură că Palatul Braunstein va avea o nouă faţadă. Recent a fost depus un proiect de reabilitare pe fonduri europene, la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est.

În cursul acestei săptămâni, Palatul a fost curăţat, zeci de sticle, ziare şi gunoaie au fost scoase afară.

Până ce proiectele de pe hârtie se vor transforma în realitate, o parte din istoria Iaşului moare încet dar sigur. (Adelina Asmarandi)

Click pentru a urmări ştirea video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*