Thursday , 17 August 2017
Breaking News

Dialog între generații, la Palatul Culturii

Muzeul de Artă al Palatului Culturii găzduiește, până pe 2 aprilie, expoziţia  „George Matei Cantacuzino și Ilinca Cantacuzino: o întâlnire peste timp a două generaţii”.  Vernisajul a avut loc miercuri, 15 martie, în prezenţa Ilincăi Cantacuzino – nepoata renumitului arhitect, și a fost prezentat de criticul și eseistul de artă, prof. dr. Petru Bejan. O serie de lucrări vor fi donate Muzeului de Artă din Iaşi.

Personalitate complexă – arhitect, profesor, traducător și pictor – George Matei Cantacuzino s-a născut la Viena şi a studiat arhitectura la Ecole des Beaux-Arts din Paris. A proiectat unele dintre cele mai semnificative edificii ale vremii din România: Banca Chrissoveloni (Bucureşti), Blocul Carlton (Bucureşti), şi a semnat proiectul de restaurare al Palatului Mogoşoaia.

Expoziţia cuprinde, alături de tablourile Ilincăi Cantacuzino, un număr de 20 de lucrări semnate de George Matei Cantacuzino – pictură în tehnica ulei şi acuarelă pe hârtie.

Manifestarea își propune să facă cunoscută opera lui G. M. Cantacuzino noii generaţii de artişti, arhitecţi şi scriitori europeni. (Mădălin Onu)

Click pentru a urmări ştirea video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*