Wednesday , 17 January 2018
Breaking News

Sume de lux pentru îngrijirea patrupedelor

Ieşenii cheltuiesc bani grei pentru toaletarea animalelor de companie în sezonul rece, nici nu mai vorbim de sezonul cald. Coafor la trei săptămâni, mâncare de cea mai bună calitate şi haine în cele mai noi tendinţe. Iubitorii de animale ar da oricât numai ca să îşi vadă patrupedele fericite, păşind ţanţos pe bulevardul Ştefan cel Mare.

Indiferent de specie, toate animalele de companie trebuie să aibă parte de o atenţie deosebită în sezonul rece. În acest anotimp, deţinătorii de patrupede trebuie să aibă în vedere mişcarea, confortul şi alimentaţia. Blana câinilor trebuie periată şi pieptănată în mod regulat, pentru a o păstra într-o formă de top. Modul de îngrijire a blănii diferă în funcţie de rasa câinelui, lungimea blănii şi de sezon.

„E foarte plăcut. Nu e o meserie. E o plăcere în primul rând.” E mai greu să lucraţi cu pisicile? „Depinde, sunt şi pisici care au un caracter foarte bun şi sunt liniştite. Dar şi căţei pe care trebuie să îi obişnuieşti şi să ai foarte mare răbdare.E un lucru plăcut şi pentru animăluţe.“ – Luminiţa Căşeru, toaletor.

De la specialişti am aflat că prima etapă în îngrijirea animalelor este raportul care se creează la început, după care totul e o plăcere. Descâlcitul este mai greu, pentru că nu toată lumea ştie că mai mult decât spălat, periatul este într-adevăr esenţial. Fiecare deţinător de animale îşi organizează timpul în care are grijă de prietenul său, în funcţie de rasă. Fiecare câine e altfel. Sunt rase care nu trebuie spălate foarte des, chiar dacă stau în casă.

„Trebuie mai mult pieptănaţi, şterşi cu şerveţele, în ceea ce priveşte spălatul nu mai devreme de o lună. De exemplu, eu am un schnauzer, care mai mult de trei săptămâni nu rezistă. Blăniţa lungă se ţine doar dacă e bine îngrijit. Dacă nu, de două sau trei ori pe an îl tundem, în funcţie cum ştie fiecare să aibă grijă de căţelul său. Important este ca animalul de companie să nu fie uitat. Trebuie să aibă o cură permanentă a blăniţei şi a igienei.“ – Luminiţa Căşeru, toaletor.

Îmbrăcatul câinilor poate fi considerat o fiţă, dar totodată câinii nu mai sunt ce au fost odată, nu mai stau la curte în frig. Acum câinele locuieşte în apartament cu stăpânul, astfel a devenit mai sensibil, chiar dacă au o blana scurtă sau lungă. Animăluţele au nevoie de hăinuţe din fâş să îi protejeze de umiditate. Sunt rase care nu au păr, chiuaua, boxer, care au părul foarte scurt sau aproape innexistent. Aceştia au nevoie de o protecţie adecvată mai mult decât orice altceva.

„O recomandare pentru căţelul tău e că trebuie să fii foarte atent la hrana lichidă. Eu consider crochetele ca fiind cele mai bune. Dar acum depinde de rasă sau depinde de modul cum s-au obişnuit. Deja sunt foarte multe elemente, despre cum trebuie să mănânce.” – Luminiţa Căşeru, toaletor.

Pentru a avea grijă de un animal de companie, deţinătorii acestora scot lunar sume de lux pentru ca prietenii lor să fie în siguranţă, fie că e vorba de hrană sau îngrijire. Un ieşean deţinător de bichon, de doi ani şi jumătate, ne-a împărtăşit că ţine foarte mult la prietenul său Mimo, care e considerat membru familiei. Mimo merge alături de stăpân peste tot, chiar şi în călătorii.

„Îl aduc o dată pe lună la salon, aici mi-l îngrijeşte, spală, tunde, îi taie unghiuţele. E foarte simplu. De fapt o singură dată îl pieptăn eu acasă. E uşor de întreţinut. Aştia mici sunt foarte pretenţioşi. Încerc să îi ofer hrană de cea mai înaltă calitate. Nu îi dau deloc mâncare de care mâncăm noi, că îl afectează. 01:07 flash 01:16 Lunar cu tot cu mâncare, salon, cheltuiesc circa 350 lei maxim.“ – Robert Croitoru, stăpânul lui Mimo.

Între om şi câine a existat dintotdeauna o relaţie specială. Câinele va înţelege cu uşurinţă gesturile umane, mângâierea, hrănirea, tonul blând, supunându-se voinţei stăpânului, căutând să-i fie util. (Diana Mihai)

Click pentru a urmări ştirea video

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*