Thursday , 17 August 2017
Breaking News

Se eliberează reţete în modul offline

Medicii de familie şi specialiştii din toată ţara sunt nemulţumiţi de nefuncţionarea constantă a sistemului informatic al cardului de sănătate. Aceştia sunt îngrijoraţi de faptul că nu pot elibera reţetele. Totuşi, medicii au dreptul de a valida reţetele până la 72 ore. Dacă serviciile nu sunt validate în timp util, aceştia nu îşi primesc banii. Pacienţii sunt foarte îngrijoraţi că astfel nu îşi mai pot procura medicamentele.

Sistemul informatic al cardului de sănătate e nefuncţional de trei zile. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat luni, 10 octombrie, că există probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului.

Încă de la debut, sistemul cardurilor de sănătate a înregistrat frecvent perioade de blocaj.

„Din păcate, sistemul nostru nu funcţionează în mod regulat. De obicei merge luni şi vineri , 2-3 ore, timp în care sunt destule consultaţii mai ales pe această vreme, nu pot fi validate. Acum, sistemul nu funcţionează de luni şi suntem offline. Aceste reţete date offline trebuie să fie validate în sistem şi implicit la nivelul farmaciilor, reţetele nu pot fi eliberate.“ – Elena Savin, medic de familie.

Întrebată dacă are cunoştinţă de soluţionarea acestei situaţii, conducerea CNAS Iaşi a declarat că nu cunoaşte detalii referitoare la perioada de timp în care sistemul de carduri va deveni funcţional din nou. (Diana Mihai)

Click pentru a urmări ştirea video

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*