Wednesday , 17 January 2018
Breaking News

Zilele Eminescu la Botoșani

eminescu-1-391x288

Și în acest an, Zilele Eminescu la Botoșani vin cu un program bogat, cu diverse  manifestări culturale. În cele două zile, pe 14 și 15 ianuarie, au fost şi sunt programate o suită de evenimente: lansări de carte, expoziții, șezători literare, concerte de muzica clasică etc.

 

Pe 14 şi 15 ianuarie 2015, la Botoşani se desfăşoară Zilele Eminescu, organizate de Primăria municipiului Botoşani, Consiliul Local Botoşani, Fundaţia Culturală Hyperion-Caiete Botoşănene Botoşani, Consiliul Judeţean Botoşani, Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii “Mihai Eminescu”, Teatrul „Mihai Eminescu” Botoşani, Muzeul Judeţean Botoşani, cu sprijinul Ministerului Culturii şi al Societăţii Culturale “Raluca Iuraşcu” Vorona.

Anul acesta au fost nominalizați la Premiul Național de Poezie pentru Opera Omnia scriitorii Mircea Cărtărescu, Liviu Ioan Stoiciu, Marta Petreu, Aurel Pantea, Ioan Moldovan, Lucian Vasiliu și Gabriel Chifu. Premiul, ajuns la a 23-a ediție, se acordă în fiecare an, pe 15 ianuarie, de Primăria municipiului Botoșani. Laureatul, care este ales de către un juriu condus de Nicolae Manolescu, este desemnat cetățean de onoare al municipiului Botoșani. În 2014, marele premiu a fost obținut de scriitorul clujean Ion Mureșan.

(Aida Zaharia, studentă an I, CRP, Universitatea „Apollonia” din Iaşi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*