Wednesday , 17 January 2018
Breaking News

ApaVital Iaşi îşi extinde activitatea în afara ţării

 

 

Cristian Adomnitei, presedinte Cj_FC_03 -cm

Ieri a avut loc o nouă şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Iaşi. Pe ordinea de zi au figurat mai multe proiecte de hotărâre, printre acestea cele mai importante au fost cele privind activitatea Aeroportului Internaţional Iaşi şi a ApaVital Iaşi, precum şi cele privind extinderea în afara ţării a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere (FILIT) Iaşi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a anunţat că demersurile pentru ca ApaVital Iaşi, societate la care Consiliul Judeţean Iaşi este principal acţionar, de a-şi extinde activitatea în afara României, încep să devină realitate.

Printr-un proiect de hotărâre care prevede colaborarea între Consiliile din Iaşi şi Ungheni, începem demersurile pentru ca ApaVital să îşi extindă activitatea şi în afara ţării, mai exact pe teritoriul Republicii Moldova. În urma proiectului aprobat astăzi, vom avea doi parteneri, Consiliul Raional Ungheni şi Consiliul Local Ungheni. Primele discuţii le-am purtat în urma cu mai multe luni. Vor fi două proiecte distincte, în prezent cel mai avansat fiind proiectul cu Raionul Ungheni. Aceste proiecte nu presupun niciun fel de efort financiar din partea Consiliului Judeţean. În paralel, mergem cu proiectele de alimentare cu apă ale întregului judeţ şi de construire de canalizări şi staţii de epurare pentru toate comunele ieşene. Proiectul din judeţul Iaşi va fi încheiat peste câţiva ani“, a declarat Cristian Adomniţei.

Acesta a mai anunţat faptul că în data de 14 iunie, la Iaşi, va avea loc cea de-a doua ediţie a „Aeronautic Show”, pentru acest eveniment Consiliul Judeţean Iaşi alocând 200.000 lei. În urma aprobării a două alte proiecte de hotărâre, FILIT va fi „exportat” prin intermediul a două proiecte cu finanţare europeană, „FILIT fără frontiere în Basarabeasca, Republica Moldova” şi proiectul „FILIT fără frontiere în Bălţi, Republica Moldova”.

Cosmin DAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*