Wednesday , 17 January 2018
Breaking News

DJ282 Iaşi – Botoşani va fi reabilitat până la sfârşitul anului

DJ282 Iasi - Botosani (3)

Lucrările la DJ282 Iaşi – Botoşani evoluează în ritm alert. După aproximativ două luni de la începerea lucrărilor, procentul de realizare din totalul valorii de contract este de 19%. Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Victorel Lupu şi mai mulţi consilieri judeţeni, au efectuat astăzi o vizită de lucru pe tot traseul DJ282 Iaşi – Botoşani, mergând chiar până la intrarea în judeţul vecin.

Drumul spre Botoşani, prin Ţigănaşi – Vlădeni – Şipote – Plugari, era drumul cu cele mai mari şanse să fie compromis. Compania care fusese desemnată câştigătoare în mandatul trecut, nu a lucrat deloc. În aproximativ un an, am reziliat contractul cu vechea firmă, care s-a dovedit că a fost împotriva ieşenilor, am câştigat toate procesele intentate de aceasta, am organizat o nouă licitaţie pentru lucrări şi am stabilit un câştigător. Consorţiul care a câştigat cea de-a doua licitaţie, a abordat lucrarea pe trei tronsoane, în prezent toate fiind înaintea graficului stabilit. Acest lucru mă determină să sper că până la finalul anului, vom avea drumul reabilitat în integralitate. DJ282 este necazul cel mai mare din ultimii 20 de ani al locuitorilor din această parte a judeţului. Odată terminat, vom scurta distanţa dintre Iaşi şi Botoşani cu aproximativ 20 de kilometri. Totodată, drumul va permite locuitorilor de aici să aibă parte de un alt ritm al dezvoltării, pentru că investitorii vor putea ajunge mai rapid în zonă“, a declarat Cristian Adomniţei.

Asocierea SC Eky-Sam SRL Târgu Frumos, SC Transporturi Auto SRL Botoşani şi SC Enviro Construct SRL Iaşi, a câştigat licitaţia de execuţie a lucrărilor la DJ282 Iaşi – Botoşani. Valoarea contractului este de 48,3 milioane lei. Asocierea va trebui să refacă 42,8 kilometri de drum dintre cele două judeţe, dar şi şapte poduri. Lucrările trebuie finalizate până pe 8 ianuarie 2015.

Cosmin DAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*