Wednesday , 17 January 2018
Breaking News

Apel la reguparea Opoziţiei de Dreapta

tomaseschi

Liderul filialei judeţene Iaşi a Partidului Forţa Civică, Dragomir Sava Tomaşeschi, a abordat, în deschiderea conferinţei de presă desfăşurată astăzi, 10 aprilie, scrisoarea preşedintelui acestei formaţiuni, senatorul Mihai Răzvan Ungureanu, adresată Consiliului judeţean, relativ la situaţia absolut incredibilă a drumului Iaşi – Ţibana- Ţibăneşti- Dagâţa, colegiu care are trei parlamentari. „Nu vreau să uităm că Mihai Răzvan Ungureanu a fost recent la Ţibăneşti şi a vizitat casa fostului Prim-ministru Petre P. Carp, a avut întîlniri cu membrii Forţei Civice şi cetăţenii din zonă”, a amintit liderul Tomaşeschi, înainte de a prezenta din nou presei scrisoarea senatorului Ungureanu, adresată preşedintelui CJ Cristian Adomniţei.

Un al doilea subiect abordat în conferinţa de presă a fost legat de solicitarea unui grup important de oameni din comuna Tomeşti care, deşi se află în posesia unor hotărâri judecătoreşti, Oficiul de cadastru şi Prefectura Iaşi, refuză să le elibereze titlurile de proprietate cuvenite, cu încălcarea sau nerespectarea Legii 165 a Guvernului Ponta. „Retrocedările au fost astfel blocate, nu se mai întâmplă nimic în acest domeniu, deşi sunt peste 500 de cetăţeni din Tomeşti care au astfel de hotărâri judecătoreşti. Solicităm  Prefecturii Iaşi şi Comisiei judeţene de fond funciar  să pună în executare acest număr important de hotărâri, le cerem să nu-şi mai bată joc de aceşti oameni”, a apreciat preşedintele FC Iaşi.

„O a treia solicitare pe care am primit-o din partea a numeroşi cetăţeni din mediul rural şi a numeroşi artişti de muzică populară, vizează reînfiinţarea ansamblului de muzică populară Doina Moldovei. Iaşul este singurul oraş din Moldova care nu are un asemenea ansamblu folcloric. Solicităm o rezolvare a acestei doleanţe, de reînfiinţare a ansamblului Doina Moldovei, atât din partea preşedintelui Cristian Adomniţei cât şi a primarului Gheorghe Nichita”, a precizat Tomaşeschi.

În final, acesta a abordat şi faptul că „Forţa Civică şi-a reafirmat sprijinul pentru toate celelalte forţe de Dreapta, de a face o Opoziţie energică, unitară, împotriva PSD, care se află la conducere în judeţul şi municipiul Iaşi de mulţi, prea mulţi ani. Apelul nostru vizează atât consilierii locali de la PNL şi de la PDL, de a fi uniţi şi a face o Opoziţie reală împotriva PSD.”

„Ştim cu toţii că PSD, în Iaşi cel puţin, a nenorocit acest oraş: CET Iaşi- datorii la stat de peste 150 milioane euro, la RATP- zeci de milioane euro, la echipa de fotbal – peste 30 milioane euro aruncaţi”, a concluzionat liderul Forţei Civice Iaşi.

(CS)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*