Wednesday , 17 January 2018
Breaking News

Festivalul Ştiinţei, la Iaşi

Stiinta

În perioada 6 – 9 aprilie are loc “Iași Science Festival”, primul festival de știință din regiunea Moldovei. Conceptul festivalului cuprinde un ansamblu de evenimente grupate pe categorii de vârstă, cu atractivitate atât pentru publicul larg, iubitori de știință de toate vârstele, cât și pentru elevi. Evenimentele se vor desfășura în centrul orașului (Science Picnic – Arena Științei), în laboratoarele universităților ieșene (Science Lab) și în spațiile instituțiilor partenere. Tematica festivalului propune conceptele de ştiinţă a vieţii şi universului, fizică şi astronomie, matematică şi informatică, geografie şi geologie, chimie, biologie, etnologie şi antropologie, ştiința mediului, istorie, inginerie, tehnologie, ştiinţele naturii, medicină.

Science Picnic – Arena Științelor, va cuprinde un număr estimat de 250 de ateliere interactive și expoziții tematice pe domeniile Științei, experimente şi demonstrații live.

Science Lab – reuneşte peste 300 de experimente și demonstrații ce vor avea loc în laboratoarele universităților co-organizatoare: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Evenimentul este organizat de Proevent în parteneriat cu instituţiile de educaţie ieşene. Mai multe detalii despre festival găsiţi pe www.sciencefestival.ro.

Paul Gorban, InfoApollonia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*