Thursday , 17 August 2017
Breaking News

Se fac angajări la spitalele din Iaşi

01 Se fac angajari la spitalele din Iasi

-cele mai multe posturi sunt la maternitate şi la spitalul de pediatrie-

Protestele din Sănătate din ultima perioadă nu au adus încă nicio schimbare în sfera locurilor de muncă din Iaşi din domeniul sănătăţii. Cele mai multe dintre spitale nu fac angajări, iar cele care fac, nu angajează medici, ci doar asistenţi.

Spitalele ieşene au stat mereu prost la capitolul locuri de muncă. Cele mai multe probleme sunt la Spitalul „Sfântul Spiridon” sau Spitalul Clinic Căi Ferate, unde personalul medical este la limita funcţionalităţii. Ceea ce stă în calea atragerii medicilor sunt blocajele de posturi, salariile mici, specializările sau noua aparatură pentru care nu se găsesc medici cu expertiză. Totuşi, există şi câteva spitale care mai fac angajări. Un bun exemplu este Spitalul de Neurochirurgie „Prof. dr. N. Oblu”, care a semnat recent cu Consiliul Judeţean un contract de reabilitare. Aici s-a desfăşurat la mijlocul lunii trecute, un concurs pentru angajarea unui medic specialist pe Neurologie.

Cei mai căutaţi sunt asistenţii medicali

Până luna viitoare, asistenţii medicali cu studii postliceale în cadrul secţiilor de obstetrică, ginecologie, neonatologie sau infecţii nosocomiale pot aplica pentru cele şapte posturi libere la una dintre maternitatăţile din Iaşi. Astfel, la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna” se va organiza un concurs pentru angajarea a cinci asistenţi medicali şi doi asistenţi medicali-şef. Posturile sunt definitiv vacante şi iar concursul va avea loc pe patru noiembrie, de la ora 10:00.

Angajări se fac şi la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, unde există patru posturi de asistent medical vacante, pe perioadă determinată. Există câte un loc liber de asistent medical pentru următoarele secţii ale spitalului: secţia clinică de pediatrie IV, secţia clinică de gastroenterologie, secţia de boli infecţioase HIV/SIDA şi unitatea de primire a urgenţelor. Pentru primele trei posturi sunt suficiente studiile postliceale, în timp ce pentru ultimul dintre acestea se cer studii superioare. Conform unui comunicat al spitalului, candidaturile se pot depune până mâine inclusiv: „ultima zi de depunere a dosarelor de înscriere este 4 octombrie 2013, ora 16:00, iar data şi ora organizării probei scrise sunt 4 noiembrie 2013, ora 11:00”.

Daniel ALEXANDRESCU

One comment

  1. bataie de joc concursurile la spitale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*