Thursday , 17 August 2017
Breaking News

Mari pictori greci, expun la Iaşi

38 w-mixelennoi-webMuzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional Moldova (CMNM), în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici (UAP) Iaşi, organizează în perioada 10 – 30 septembrie 2013, expoziţia “Mixed Greeks”, programată la Galeriile Cupola de pe strada Cuza Voda, nr. 2.

Curatorul acţiunii, Valentina Druţu, a reunit opere ale unor importanţi artişti contemporani din Grecia, precum Mannolis Yannadakis, Georgios Katsagelos, Giorgos Tsakiris, Nicos Terzis. Aceştia vor fi prezenţi, inclusiv la vernisarea simezei de pe 10 septembrie, începând cu ora 18.00.

Născut în 1954, la Atena, Yiannadakis a studiat mai întâi grafica la Asociaţia Tehnologică Doxiadis din Atena şi apoi gravura la Şcoala de Arte Frumoase din Atena, explorând ulterior dialogul vizual al acestora. Katsagelos s-a născut în 1956, a studiat fotografia la Colegiul Brooklyn College din New York – Statele Unite, iar în prezent este profesor la Departamentul de Arte Frumoase al Universităţii Aristotel din Salonic. A fost director al Muzeului Cinematografiei din Salonic între 2002 şi 2005, şi decan al Şcolii de Arte Frumoase. A primit Marele Premiu pentru fotografie în 2010 de la Muzeul Manege din Sankt Petersburg – Federaţia Rusă, lucrările sale regăsindu-se în expoziţiile permanente ale Muzeului de Fotografie din Salonic, Muzeului Brooklyn din New York sau a celui de Artă din Milwaukee. De asemenea, născut în 1955, Giorgos Tsakiris a studiat mai întâi electronica, iar apoi, pictura şi gravura la Şcoala de Arte Frumoase din Florenţa – Italia, iar în prezent este conferenţiar la Şcoala de Arte Frumoase a Universităţii Aristotel din Salonic – Grecia.

Iuliana CIOFU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*